MINTAQADA AHOLI TURMUSH FARАVONLIGINI OSHIRISHDA QISHLOQ XO‘JALIK MAHSULOTLARINI YETISHTIRUVCHI SUBYEKTLAR RO‘LINI BAHOLASH - Xolmurotov, Fozil (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada Xorazm viloyatida turli qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarish subyektlari, jumladan, fermer xo‘jaliklari, dehqon xo‘jaliklari va qishloq xo‘jaligi faoliyati bilan shug‘ullanuvchi tashkilotlarning aholi farovonligini oshirishdagi o‘rni ko‘rib chiqildi. Tadqiqotda ushbu subyektlarning bandlik va aholi jon boshiga real daromadga ta'sirini baholash uchun regressiya tahlili qo'llanildi. Tahlillar aholi bandligini ta’minlash va qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini ishlab chiqarishda dehqon xo‘jaliklarining ahamiyatini ochib beradi.