KOMPANIYALARNING MOLIYAVIY TOʼLOVGA LAYOQATSIZLIGI XAVFINI ANIQLASH - Kuchkarov , Baxrom; O‘rmonov , Xasanboy (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Iqtisodiy munosabatlarning rivojlanishi, biznes rejimlari va sharoitlarining oʻzgarishi tabiiy ravishda iqtisodiy va huquqiy xususiyatlar ega boʻlgan kompaniyalarning moliyaviy toʻlovga layoqatsizligi (bankrotlik) institutining shakllanishiga yordam berdi. Maqolada korxonalarning moliyaviy kompaniyalarning moliyaviy toʻlovga layoqatsizligi xavfini aniqlashning mavjud yondashuvlari va usullarining hozirgi holati oʻrganish asosiy maqsad qilib olingan hamda ilmiy-nazariy talqinlari muhokama qilinadi.