JINOIY SUD ISHLARINI YURITISH SOHASIDAGI O‘ZARO HAMKORLIK MASALALARI - OBIDOV, TOLIBJON (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada mamlakatimiz huquq tizimida jinoyatchilikka qarshi kurash boʻyicha davlat siyosatining ustuvor vazifalari, zamonaviy jinoyatchilikning rivojlanish tendensiyalari, jinoyat protsessi sohasida xalqaro hamkorlikning samarali mexanizmlarini yaratish zarurligi asoslab berilgan. Jinoyat ishlarini tergov qilish, koʻrib chiqish va hal etishda xalqaro hamkorlikning ortib borayotgan ahamiyati xususida, shuningdek, Rossiya tajribasi qiyosiy tahlil qilingan. Bundan tashqari, Jinoyat protsessi sohasida xalqaro hamkorlikni amalga oshirishda xalqaro shartnomasi normalari qoʻllanilishi toʻgʻrisidagi qoida, sud va tergov organlarining xorijiy davlatlarning tegishli vakolatli organlari bilan jinoiy protsessdagi oʻzaro munosabatlarini tartibga solishni yanada kengaytirish masalalari yuzasidan taklif va tavsiyalar ilgari surilgan.